Fasole batuta preparata cu MixSy de Simona Iacob

Ingrediente:
- 200g fasole uscata inmuiata 4ore in apa
- 4 linguri ulei
- sare
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa taiata solzi
- 1 lingura bulion







Mod de preparare:
Fasolea se pune cu apa in vasul Zepter la fiert. Se acopera cu capacul si se lasa la foc mic.

Dupa ce a fiert se scurge de apa, se pune in bol si se mixeaza cu MixSy.

Treptat se adauga uleiul, usturoiul zdrobit si sarea.

Daca nu se mananca imediat dupa preparare se poate tine la frigider intr-un vas vidat cu sistemul VacSy.

Daca o mancam imediat dupa preparare se poate adauga ceapa calita.
Ceapa se pune la calit cu ulei intr-un vas Zepter rece. Flacara mica, acoperit vasul cu capac.

Cand ceapa s-a calit se pune bulionul.

Pofta buna!

3 comentarii :

Anonim spunea...

In cata apa trebuie sa fierb fasolea ca sa obtin o iahnie?. Mie de fiecare data imi iese ciorba de fasole. :-(
Si apropos de cantitati da apa la produse uscate: la orez si la mamaliga cata apa este necesara?

SIMONA IACOB spunea...

Asa cum am scris in aceasta reteta: "Dupa ce a fiert se scurge de apa" asta inseamna ca nu conteaza in cata apa a fiert fasolea, important e sa fiarba si apoi in functie de ce vreti sa preparati scurgeti mai mult sau mai putin din apa!
La orez regula generala ca fierbe in Zepter sau in vas obisnuit: 1 cana orez la 3 cani apa.
Apa pentru mamaliga puneti la fiert cata cantintate doriti sa obtineti!

Constantin spunea...

"...nu conteaza in cata apa a fiert fasolea, ..."

Murphy are o vorba: " Un lucru se poate face in mai multe feluri , dar intr-un singur fel bine"!

Trimiteți un comentariu

Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.