Sarmalute cu piept de curcan in frunza de vita


Ingrediente:
-400g piept de curcan
-3 linguri orez
-30 frunze vita de vie
-1 ceapa taiata marunt
-2 catei usturoi
-sare si piper
-1 lingura bulion rosii
-200ml bors
-2 linguri ulei





Mod de preparare:
Cu MixSy se toaca pieptul de curcan si usturoiul.

uleiul si ceapa se pun in vasul Zepter rece. Se acopera cu capac si se lasa pe flacara mica 10 minute sa se inmoaie ceapa. Se adauga orezul spalat si 100 ml apa. Se lasa pe flacara mica 5 minute. Se opreste sursa de caldura.Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata. Se pune cate o lingurita din amestec pe frunza de vita si se impatureste.



Intr-un vas Zepter rece se aseaza frunze de vita de vie si apoi sarmalutele. Peste ultimele sarmalute se pun frunze de vita. Se adauga 300ml apa. Vasul se acopera cu capac si se aseaza pe flacara mica. Se lasa sa fiarba 45 minute.


Se adauga borsul si se continua fierberea.




Se adauga bulionul. Dupa 10 minute se opreste sursa de caldura si se lasa vasul acoperit cu capac pentru 30 minute.



Sarmalutele se sevesc cu smantana.

Pofta buna!










Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.