Tort cu creama de lamaie - blat pregatit in vas Zepter



Ingrediente:

-2 oua

-2 linguri zahar

-2 linguri faina

-zahar vanilat

-150g mascarpone

-150g frisca


Nu vezi sa citesti detaliile retetei?

Ochelarii de citit pe care ii ai mereu cu tine si la indemana. Nu ii cauti niciodata - sunt mereu cu tine

Cumpara ochelarii THINOPTICS

Mod de preparare:
Se separa ouale, albusul de galbenus. Peste galbenusuri se pune sare si lamaie razuita. Albusul se bate spuma cu MixSy. Treptat se adauga 2 linguri zahar si zaharul vanilat.

Se adauga galbenusurile si 2 linguri faina.


In vasul Zepter se pune hartie de copt unsa cu unt. Se toarna compozitia. Se acopera si se lasa pe flacara mica pana termocontrolul ajunge in zona verde. Se ridica capacul si se sterge de condensul format. se mai lasa 10 minute acoperit.



Blatul e gata.


Am taiat marginile si i-am dat o forma patrata.

Se insiropeaza. Siropul - 100 ml apa cu 2 linguri zahar se fierb 5 minute, se adauga Limoncello ( lichior lamaie ).

Se aseaza un strat de bucati de portocala.

Se acopera cu crema de lamaie.

Crema de lamaie - 150g mascarpone amestecat cu 150g frisca si jeama de la o lamaie.

Se oneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.