Prajitura cu crema de nuci de Simona Iacob




O prajitura senzationala atat ca gust cat si ca aspect.
Coca pe care am folosit-o este o coca clasica crocanta, gen biscuit, la care putem folosi o umplutura de mere, clasica placinta cu mere americana "apple pie" sau varza sau carne, dupa gust.

Ingrediente necesare pentru coca:
-300g faina alba cernuta
-50g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-1/2 plic praf de copt
-2 oua
-150g margarina
-2 linguri otet cherry Oliviers&Co sau un otet fructat
-2 linguri apa f. rece ( pun intr-o ceasca apa cu cuburi de gheata )

Nu vezi sa citesti detaliile retetei?

Ochelarii de citit pe care ii ai mereu cu tine si la indemana. Nu ii cauti niciodata - sunt mereu cu tine

Cumpara ochelarii THINOPTICS

Mod de preparare coca:
Peste faina cernuta se adauga praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Se face o adancitura in faina si se pun oulale, margarina taiata, otetul si apa. Se framanta cu mana, se acopera in folie si se tine la frigider.


Ingrediente umplutura de nuca:
-3 oua
-125g zahar
-2 linguri suc lamaie
-100g nuci

Mod de preparare:
Se macina cu microprocesorul MixSy zaharul si nucile.




Albusurile se bat spuma cu MixSy, se adauga 75g zahar si sucul de lamaie. Rezulta o spuma omogena tare.


Se amesteca galbenusurile si se adauga la albusuri.


Nuca macinata se amesteca cu 50g zahar si se toarna treptat peste oua.

Se intinde o foaie din coca care se aseaza pe baza unui vas de copt.



Se toarna compozitia de nuca.



Se adauga foaia de deasupra.





Dupa dorinta si indemanare se poate orna cu coca impletita sau taiata in diverse forme.






Se unge cu galbenus de ou si se presara zahar tos.



Se introduce in cuptorul incins la 175 grade pentru aproximativ 1 ora.





Pe cat de bine arata atat este si de gustoasa!


Pofta buna!






PS. daca incercati reteta dati-mi de stire daca v-a placut

Un comentariu :

Anonim spunea...

super, dar nu este facuta in vaz zepter...pe mine ma interesa sa fac o tarta cu prune in vas zepter, dar nu stiu daca se coace.. si as mai vrea sa fac ciocolata de casa, tot in vas zepter. :) iar varianta cu aragazul si oala normala nu este posibila, pt ca nu am momentan decat plita prin inductie si 2 oale de la zepter. apropo de aceasta plita, foloseste cineva? f util blogul, multe multumiri! Roxana

Trimiteți un comentariu

Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.