O prajitura senzationala atat ca gust cat si ca aspect.
Coca pe care am folosit-o este o coca clasica crocanta, gen biscuit, la care putem folosi o umplutura de mere, clasica placinta cu mere americana "apple pie" sau varza sau carne, dupa gust.
Ingrediente necesare pentru coca:
-300g faina alba cernuta
-50g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-1/2 plic praf de copt
-2 oua
-150g margarina
-2 linguri otet cherry Oliviers&Co sau un otet fructat
-2 linguri apa f. rece ( pun intr-o ceasca apa cu cuburi de gheata )
Nu vezi sa citesti detaliile retetei?
Ochelarii de citit pe care ii ai mereu cu tine si la indemana. Nu ii cauti niciodata - sunt mereu cu tine
Cumpara ochelarii THINOPTICS
Peste faina cernuta se adauga praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Se face o adancitura in faina si se pun oulale, margarina taiata, otetul si apa. Se framanta cu mana, se acopera in folie si se tine la frigider.
Ingrediente umplutura de nuca:
-3 oua
-125g zahar
-2 linguri suc lamaie
-100g nuci
Mod de preparare:
Se macina cu microprocesorul MixSy zaharul si nucile.
Albusurile se bat spuma cu MixSy, se adauga 75g zahar si sucul de lamaie. Rezulta o spuma omogena tare.
Se amesteca galbenusurile si se adauga la albusuri.
Nuca macinata se amesteca cu 50g zahar si se toarna treptat peste oua.
Se intinde o foaie din coca care se aseaza pe baza unui vas de copt.
PS. daca incercati reteta dati-mi de stire daca v-a placut
Un comentariu :
super, dar nu este facuta in vaz zepter...pe mine ma interesa sa fac o tarta cu prune in vas zepter, dar nu stiu daca se coace.. si as mai vrea sa fac ciocolata de casa, tot in vas zepter. :) iar varianta cu aragazul si oala normala nu este posibila, pt ca nu am momentan decat plita prin inductie si 2 oale de la zepter. apropo de aceasta plita, foloseste cineva? f util blogul, multe multumiri! Roxana
Trimiteți un comentariu
Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.