Cozonac copt in vas Zepter

Ingrediente:
-1/2 lingurita drojdie uscata

-25 ml apa calduta

-2 linguri zahar

-sare

-2 galbenuse

-4 linguri smantana

-4 linguri unt topit

-250g faina

-1 plic zahar vanilat

-1/2 plic coaja lamaie


Nu vezi sa citesti detaliile retetei?

Ochelarii de citit pe care ii ai mereu cu tine si la indemana. Nu ii cauti niciodata - sunt mereu cu tine

Cumpara ochelarii THINOPTICS

Mod de preparare:

Am framantat aluatul in masina de paine deoarece e mai usor asa. Se pun toate ingredientele, cele lichide primele si apoi cele uscate si se porneste masina.


Am uns cuva cu unt si am lasat aluatul la crescut.



Pentru umplutura cozonacului am macinat cu MixSy 200g de nuca.


Se bat spuma albusele cu MixSy, se adauga nuca macinata, 2 linguri zahar, 1 lingura cacao si esenta de rom.


Coca de cozonac se intinde si se unge toata suprafata cu umplutura de nuca. Se ruleaza in forma de sul care se taie la fiecare 4cm. Au rezultat 6 cilindrii care se aseaza in forma de floare in vasul Zepter. Se lasa la loc caldut sa creasca coca 30minute.


Vasul Zepter se acopera cu capac si se pune pe placara cea mai mica.


Coacerea dureaza 2 ore. Termocontrolul de pe capac nu trebuie sa depaseasca primul indiciu din zona verde. Daca se incinge prea tare se opreste susa de caldura si cand indicatorul termocontrolului coboara la limta bej-verde se reaseaza pe flacara.


Pofta buna!













Un comentariu :

Anonim spunea...

Foarte interesant ce vad aici. Aflu mult mai multe decat la o prezentare.Marturisesc ca am vase de ceva vreme si pentru ca nu mi-a iesit tarta de mere si s-a prins de fundul vasului nu am mai folosit nici-un vas.Acum o sa inecrc din nou pentru ca dai foarte multe indicatii.Felicitari!

Trimiteți un comentariu

Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.