Medalion de somon cu garnitura de orez basmati cu creveti, preparate in vas Zepter

Ingrediente pentru somon in vas Zepter:
-2 medalioane somon
-sare
-piper alb
-zeama de la o lamaie
-5 linguri de apa

Mod de preparare:
Medalioanele de somon se aseaza intr-un vas Zepter.
Se adauga sare, piper alb, zeama de lamaie si apa.
Se acopera cu capacul si se aseaza pe flacara mica de la aragaz. Nu se ridica capacul 30 minute.


Ingrediente pentru orez cu creveti in vas Zepter:


-1/2 cana orez basmati

-2 linguri unt

-2 catei usturoi taiati felii

-1 ceapa taiata

-8 creveti Jumbo

-sare

-piper alb

-1 lingurita praf de scortisoara


Mod de preparare:

Untul se topeste in vasul Zepter impreuna cu usturoiul si crevetii, la foc mic.



Dupa 5 minute se scot crevetii si se pune ceapa la inabusit. Se acopera vasul Zepter cu capacul.



Dupa 5 minute se pune orezul cu o cana de apa. se acopera vasul Zepter cu capacul.



Dupa 15 minute a fiert orezul, se ridica capacul si adaugam 4 din crevetii pastrati taiati in bucatele mici, sare, piper si scortisoara.




Se opreste sursa de caldura si se mai lasa 5 minute vasul Zepter acoperit.

Se adauga cei 4 creveti intregi.


Pofta buna!




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.